Gratineret græskarmos

Gratineret græskarmos

Denne græskarmos er god til and eller stegt kylling.

Ingredienser

  • 1 hokaido – vægt ca. 1-1,2 kg
  • 700 g bagekartoffel
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • lidt grofthakket rosmarin
  • 1 tsk revet citronskal
  • 2 ½ dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 æggeblommer
  • salt og peber
  • 1 dl revet ost.

Sådan gør du

  1. Halvér græskarret, skrab kernerne ud, og skræl det. Skræl kartoflerne, og skær dem og græskarret i grove tern, der koges møre i en gryde under låg.
  2. Hæld vandet fra, og mos det sammen med mælk, olivenolie og krydr med salt, peber, rosmarin og citronskal. Kom græskarmosen i et ovnfast fad.
  3. Rør yoghurt sammen med dijonsennep, æggeblomme, salt, peber og revet ost.
  4. Kom blandingen oven på græskarmosen. Bag græskarmosen i ovnen i 25-30 min. ved 200 grader, til overfladen er gylden og lækker.