Gratineret græskarmos
Denne græskarmos er god til and eller stegt kylling.
Ingredienser
- 1 hokaido – vægt ca. 1-1,2 kg
- 700 g bagekartoffel
- ½ dl mælk
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
- lidt grofthakket rosmarin
- 1 tsk revet citronskal
- 2 ½ dl græsk yoghurt 10 %
- 1 tsk dijonsennep
- 2 æggeblommer
- salt og peber
- 1 dl revet ost.
Sådan gør du
- Halvér græskarret, skrab kernerne ud, og skræl det. Skræl kartoflerne, og skær dem og græskarret i grove tern, der koges møre i en gryde under låg.
- Hæld vandet fra, og mos det sammen med mælk, olivenolie og krydr med salt, peber, rosmarin og citronskal. Kom græskarmosen i et ovnfast fad.
- Rør yoghurt sammen med dijonsennep, æggeblomme, salt, peber og revet ost.
- Kom blandingen oven på græskarmosen. Bag græskarmosen i ovnen i 25-30 min. ved 200 grader, til overfladen er gylden og lækker.