Gratineret lyssej
Fin ret både i hverdagen og til et par gæster.
4 personer
Ingredienser
- 400 g spidskål
- 4 gulerødder
- Desuden:
- 600 g lyssejfilet skåret i 4-8 stykker
- Gratineringssauce med dild:
- 15 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- 3 dl kogende letmælk
- 2 spsk. hakket dild
- 2 æggeblommer
- salt og peber
- Tilbehør: kogte kartofler
- Snit kålen i strimler. Skær gulerødderne i skiver. Kog kål og gulerødder op i letsaltet vand 4-5 min. Afdryp dem i en sigte.
- Smelt smørret i en gryde. Udrør melet heri. Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrøring.
- Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Tag gryden af varmen, og rør dild og æggeblommer i. Smag til med salt og peber.
- Fordel grønsagerne i et smurt ovnfast fad eller i fire portionsfade, som er ovnfaste. Fordel fiskefileterne over.
- Fordel gratineringssaucen over. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min., til retten er gylden.