Grillet gedeost med figner
En delikat salat som på ypperligste vis kombinerer det salte, syrlige, søde, sprøde og bløde. fignerne kan varieres med nektariner, ferskner eller pærer efter hvad der er i sæson.
4
Ingredienser
- 2 bakker blandede salater, gerne blandet med et radicchio eller anden let bitter salat
- 50-75 g ristede hasselnødder
- 4 friske figner
- 2-3 spsk rørsukker
- 8 skiver letristede flutes/toasts
- 1 fed hvidløg
- 8 tykke skiver gedeost
- ekstra jomfruolivenolie
- salt og peber.
- Balsamicoglace:
- 1 ¼ dl hvid balsamicoeddike, rød kan også bruges
- ½ dl mørk muscovadosukker, almindelig rørsukker hvis du bruger rød baslamicoeddike
Sådan laver du grillet gedeost
- Start med at lave glacen. Kog eddiken op med sukkeret og lad blandingen simre til den begynder at tykne ganske let. Stil den til side.
- Skyl og pluk salaterne og rist nødderne på en pande, til de begynder at dufte kraftigt af nødder. Skær figenerne i halve, drys dem med sukker og grill dem et par min i en 250 grader forvarmet ovn, indtil overfladen er let karamelliseret.
- Gnid de ristede brød med et pillet fed hvidløg, der er skåret over og læg gedeosten ovenpå. Grill brødene i ovnen til osten er smeltet og let gylden i overfladen.
- Anret salaten med de grillede figner og de ristede nødder drysset over. Dryp med oliven olie og drys lidt salt og peber over. Læg de grillede gedeostebrød ved salaten og "kør" linjer af den syrligsøde balsamicoglace ud over. Spis med det samme.