Grønsagslinguine & meatballs
Vild med pasta, så vil du elske denne sunde variant.
4
Ingredienser
- 450-500 g hakket, magert kalve- og flæskesmåkød
- 1 finthakket løg
- 1 fed hvidløg
- 1 finthakket chili
- 1 spsk reven skal af økologisk citron
- 1 æggehvide
- 2 spsk mel
- 0,5 dl fløde 9%
- 1 tsk salt, friskkværnet peber
- ½ spsk citrontimian eller salvie
- 2 spsk olie til stegning
- 300 g linguine, gerne fuldkorn
- 1 courgette høvlet i lange, tynde bånd
- lidt kogevand fra pastaen
- evt. lidt tørret chili
- persille,
- basilikum
- høvlet skal af økologisk citron
- Sådan gør du:
- 1. Bland kødet med løg, æggehvide, mel, fløde og krydderier. Del og form det til valnøddestore kugler, og steg dem gyldne på en stor pande i olie.
- 2. Ryst panden jævnligt under stegningen, så kødbollerne får en fin facon.
- 3. Kog, afdryp, og hold pastaen varm. Vend den med courgetterne, og tilsæt en smule af kogevandet fra pastaen.
- 4. Smag til med salt, peber, evt. chili og urter samt citronskal. Server pastaen med de stegte meatballs.
- ● ● ● Energi pr. person: 480 kcal, fedt 20%, protein 31%, kulhydrat 49%