Gulerodsmuffins med påskepynt
Disse gulerodsmuffins ser både fine ud og smager himmelsk! De lækre muffins er pyntet med cremet chokoladefrosting og det fineste påskepynt.
14-16 stk.
Ingredienser
- 125 g blødt smør
- 175 g sukker
- 2 æg
- 275 g hvedemel
- ¾ tsk. bagepulver
- 1½ tsk. vaniljesukker
- 100 g reven gulerod
- 50 g hakkede hasselnødder eller mandler
- 1 dl mælk
- 1 dl marmelade med enten havtorn og pære eller appelsin
Kakaofrosting:
- 75 g blødt smør
- 100 g flødeost
- 250 g flormelis
- 2½ spsk. kakao
Pynt:
- chokoladekrymmel, 100 g orange fondant og 25 g grøn fondant
Sådan gør du:
- Pisk smør og sukker cremet. Pisk æggene i. Tilsæt hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, gulerødder og hasselnødder, og rør det sammen. Rør mælk og marmelade i.
- Fordel dejen i 14-16 kraftige papirsmuffinsforme.
- Bag kagerne ved 175 gr. ca. 25-30 min. Afkøl kagerne.
- Pisk smør og flødeost sammen, og pisk flormelis og kakaopulver i. Fordel frostingen på kagerne.
- Form gulerødder af fondant. Pynt kagerne med kakaokrymmel og fondant gulerødder.