Gulerodstærte

Gulerodstærte med citron & timian

Skøn madtærte med fin og frisk smag af citrus. Server den gerne med en grøn salat.

4

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 200 g hvedemel
  • 100 g kvark eller fromage frais
  • 100 g smør
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk timianblade
  • Fyld:
  • ca. 300 g gulerødder
  • 3 æg
  • 100 g ricotta
  • 1 dl minimælk
  • salt, friskkværnet peber
  • reven muskatnød
  • 1 spsk reven citronskal
  • 25 g reven pecorino
  • friskhøvlet skal af ubehandlet citron
  • frisk timian

Sådan gør du:

  1. Ælt dejen sammen og læg den koldt en times tid, eller endnu nemmere: Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend dem til en fast, blød dej. Det tager ca. 1 minut. Skær gulerødderne i stave og damp dem møre i letsaltet vand, afdryp og afkøl dem. Rul dejen ud og beklæd en tærteform af metal med løs bund og 22 cm i diameter med dejen. Du kan også bruge en firkantet form som på billedet.
  2. Sæt tærten i køleskabet 1 times tid. Pisk æg, ricotta, mælk og krydderier sammen. Hæld cremen i tærtebunden. Skær gulerødderne til, så de passer i størrelse til formen, læg dem på cremen og drys ost på. Bag tærten ved 200° ca. 30 minutter, til fyldet føles fast. Server den lun med friskhøvlet citronskal og timian.
  3. Energi pr. person: 520 kcal, fedt 49%, protein 14%, kulhydrat 37%