Harissa beef & tabbouleh

Harissa beef & tabbouleh

Skøn sommerret med masser af smag

4

Ingredienser

  • 1-2 tykke bøffer a 250-300 g
  • 1-2 tsk harissapasta
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 spsk sorte sesamfrø
  • grønne blade, f.eks. ramsløg eller miniromaine
  • Tabbouleh:
  • 1 dl grov couscous
  • 1 dl kogende vand eller bouillon
  • 1 økologisk citron
  • 1 tsk olie
  • 1-2 spsk honning
  • 100 g granatæblekerner
  • 125 g snittede sukkerærter
  • 1 bdt. hakket persille
  • 2 tsk olivenolie
  • salt, peber
  • 1 pakke fuldkornsnaan

Sådan gør du:

  1. Skær kødet i knap ½ cm tykke skiver, vend det med harissa og olie samt lidt salt. Sæt det på små spid, og grill eller steg det kort på begge sider.
  2. Kom couscoussen i en skål, hæld kogende vand eller bouillon over, lad grynene trække, til de har opsuget væden.
  3. Skær citronerne i små stykker, vend dem med olie, steg dem møre i en pande under omrøring, og vend honningen i til sidst. Steg videre, til citronerne karamelliserer. Vend citronerne med saft og lage i couscoussen sammen med granatæblekerner, sukkerærter og persille. Smag godt til med olivenolie, salt og peber.
  4. Anret spiddene på grønne blade, og spis dem med tabbouleh og naanbrød.
  5. Energi pr. person: 480 kcal, fedt 30%, protein 21%, kulhydrat 49%