Sådan laver du hasselnøddemarengs med bær og syrligt flødeskum

Hasselnøddemarengs med bær og syrligt flødeskum

Det er superlet at lave marengs. Prøv denne hasselnøddevariant med lækre, syrlige bær.

Ingredienser

  • Kage til 6-8 personer
  • Bunde:
  • 4 æggehvider
  • 100 g palmesukker
  • ½ tsk salt
  • 150 g hasselnødder, blendet eller hakket helt fint
  • Fyld:
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl cremefraiche 38%
  • 400 g friske bær, f.eks. jordbær, ribs, stikkelsbær og solbær
  • 50 g mørk chokolade, revet.

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 150 grader varmluft. Pisk æggehvider og palmesukker og salt stift med en håndmixer eller på røremaskine. Vend hasselnødderne i æggehvidemassen, og fordel den i to cirkler på bageplader beklædt med bagepapir. Sæt pladerne i ovnen, og bag, til marengsen er sprød og let gylden, det tager ca. 40 min. Afkøl bundene helt
  2. Pisk fløde og creme- fraiche til skum, og kom cremen mellem og på toppen af marengsen. Pynt med bær, og riv chokolade ud over.