Helstegt mørbrad med svampe og løg
En traditionel helstegt mørbrad med svampe og løg er altid populært på middagsbordet.
Helstegt mørbrad til 4 personer
Total:50 minutter
Ingredienser
- Helstegt mørbrad med svampe og løg
- Arbejdstid: 30 min.
- Stegetid i alt: 20 min.
- 1 stor afpudset mørbrad på ca. 600 g
- salt og peber
- 125 g bacon (i små tern)
- 3 spsk smør
- 250 g små skalotteløg
- 250 g svampe (gerne en blanding af champignoner og kantareller)
- 1 1 /2 dl bouillon
- 1 1 /2 dl (piske)fløde
Sådan laver du helstegt mørbrad med svampe og løg
- 1. Fjern sølvhinden på mørbraden (den tykke sene på langs), hvis det ikke er gjort, og krydr mørbraden med salt og peber.
- 2. Svits først bacontern sprøde i en gryde. Tag dem op. Kom så halvdelen af smørret i og tilsæt de pillede løg. Svits dem nogle minutter og kom derefter de hele eller delte svampe i. Tag også det op af gryden.
- 3. Kom resten af smørret i og brun mørbraden på alle sider. Kom bacon, løg og svampe tilbage i gryden og hæld bouillon og fløde ved. Lad retten snurre i et kvarter.
- 4. Smag flødesovsen til med salt og peber.
- 5. Skær mørbraden i skiver, før den serveres med sovs samt det øvrige tilbehør.