Hindbærsorbet i cava med Gateaux Moelleux au Chocolat og hindbærcoulis

Hindbærsorbet i cava med Gateaux Moelleux au Chocolat og hindbærcoulis

Sorbet is med hindbær, cava og lidt chokoladekage - vi er fuldstændig solgt!

Hindbærsorbet i cava med Gateaux Moelleux au Chocolat og hindbærcoulis til 6 personer

Ingredienser

  • Hindbærsorbet i cava:
  • 450 g hindbær
  • saft fra 1 citron
  • ½ pasteuriseret æggehvide (ca. 20 g)
  • Sirup:
  • 2 dl vand
  • 200 g sukker
  • 1 cm citrongræs
  • 1 flaske cava (eller anden mousserende hvidvin)
  • Coulis:
  • 250 g hindbær
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • en flækket vaniljestang
  • Gateaux Moelleux au Chocolat:
  • 110 g smør
  • 100 g god mørk chokolade (gerne Caraibe fra Valrhona)
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 50 g mel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. kakao

  1. Sådan laver du hindbærsorbet i cava:
  2. 1. Rens hindbærrene forsigtigt gerne med en blød børste – undgå så vidt muligt at vaske dem.
  3. 2. Lav siruppen: Hæld vand og sukker i en gryde. Skær citrongræsset i små stykker, og kom ved. Opløs sukkeret ved at røre rundt i gryden
  4. under svag varme med en træske. Skum overfladen af. Kog blandingen 1-2 minutter, si citrongræs fra, og lad siruppen køle af i køleskab.
  5. 3. Blend hindbær, citronsaft og sirup i en blender. Si kernerne fra, og kom sorbeten i en ismaskine. Tilsæt æggehvide, mens isen fryses.
  6. 4. Kom sorbeten i en form, og sæt i fryseren. Tag den ud, 15 minutter inden den skal spises, og lad den stå i køleskab. Isen smager dog allerbedst direkte fra ismaskinen. Lav evt. siruppen i forvejen, så tager resten af tilberedningen kun et kvarters tid!
  7. 5. Pisk en klump sorbet med cava til en cremet konsistens. Server i et flot glas.
  8. Sådan laver du coulis:
  9. Kom hindbær, sukker, vand, vaniljekorn og stang i en gryde. Kog op, og lad bærrene koge lidt ud. Fjern vaniljestangen, og lad coulisen køle af.
  10. Sådan laver du Gateaux Moelleux au Chocolat:
  11. 1. Smelt smørret. Smør 6 små forme med lidt af smørret.
  12. 2. Bræk chokoladen i stykker, og smelt den forsigtigt i resten af smørret.
  13. 3. Del æggene. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Sigt mel, vaniljesukker og kakao ned i æggesnapsen. Rør chokoladesmørret i.
  14. 4. Pisk hviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i formene, og sæt dem i en 180 grader varm ovn i 12 minutter.
  15. 5. Åbn forsigtigt lågen, og kig til kagerne. De skal være bløde indeni, men bagte udenpå. Giv dem et par minutter mere, hvis de ikke er stivnet.

Tip

Hindbærsorbet i cava:

Ismaskine anbefales, når der laves sorbet – den bliver mere blød i konsistensen, og iskrystaller undgås. Har du ikke en ismaskine, så rør i sorbeten rigtig ofte, mens den fryses i fryseren.

Gateaux Moelleux au Chocolat:

Kagerne skal i ovnen, lige inden de skal spises, og serveres varme sammen med coulis og hindbærsorbet med cava.