Hindbærsorbet i cava med Gateaux Moelleux au Chocolat og hindbærcoulis
Sorbet is med hindbær, cava og lidt chokoladekage - vi er fuldstændig solgt!
Hindbærsorbet i cava med Gateaux Moelleux au Chocolat og hindbærcoulis til 6 personer
Ingredienser
- Hindbærsorbet i cava:
- 450 g hindbær
- saft fra 1 citron
- ½ pasteuriseret æggehvide (ca. 20 g)
- Sirup:
- 2 dl vand
- 200 g sukker
- 1 cm citrongræs
- 1 flaske cava (eller anden mousserende hvidvin)
- Coulis:
- 250 g hindbær
- 100 g sukker
- 1 dl vand
- en flækket vaniljestang
- Gateaux Moelleux au Chocolat:
- 110 g smør
- 100 g god mørk chokolade (gerne Caraibe fra Valrhona)
- 3 æg
- 125 g sukker
- 50 g mel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. kakao
- Sådan laver du hindbærsorbet i cava:
- 1. Rens hindbærrene forsigtigt gerne med en blød børste – undgå så vidt muligt at vaske dem.
- 2. Lav siruppen: Hæld vand og sukker i en gryde. Skær citrongræsset i små stykker, og kom ved. Opløs sukkeret ved at røre rundt i gryden
- under svag varme med en træske. Skum overfladen af. Kog blandingen 1-2 minutter, si citrongræs fra, og lad siruppen køle af i køleskab.
- 3. Blend hindbær, citronsaft og sirup i en blender. Si kernerne fra, og kom sorbeten i en ismaskine. Tilsæt æggehvide, mens isen fryses.
- 4. Kom sorbeten i en form, og sæt i fryseren. Tag den ud, 15 minutter inden den skal spises, og lad den stå i køleskab. Isen smager dog allerbedst direkte fra ismaskinen. Lav evt. siruppen i forvejen, så tager resten af tilberedningen kun et kvarters tid!
- 5. Pisk en klump sorbet med cava til en cremet konsistens. Server i et flot glas.
- Sådan laver du coulis:
- Kom hindbær, sukker, vand, vaniljekorn og stang i en gryde. Kog op, og lad bærrene koge lidt ud. Fjern vaniljestangen, og lad coulisen køle af.
- Sådan laver du Gateaux Moelleux au Chocolat:
- 1. Smelt smørret. Smør 6 små forme med lidt af smørret.
- 2. Bræk chokoladen i stykker, og smelt den forsigtigt i resten af smørret.
- 3. Del æggene. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Sigt mel, vaniljesukker og kakao ned i æggesnapsen. Rør chokoladesmørret i.
- 4. Pisk hviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i formene, og sæt dem i en 180 grader varm ovn i 12 minutter.
- 5. Åbn forsigtigt lågen, og kig til kagerne. De skal være bløde indeni, men bagte udenpå. Giv dem et par minutter mere, hvis de ikke er stivnet.
LÆS OGSÅ:Verdens bedste hindbærsorbet
LÆS OGSÅ:Krydret chokolade-orange-sorbet