Hjemmebagt rugbrød - så let er det!

Hjemmebagt rugbrød - så let er det!

Hop med på surdejstrenden, og se, hvordan dejen vokser sig til et stort og velsmagende rugbrød. Har du ikke tålmodighed til surdej, så kast dig over den hurtige og lige så lækre variant bagt med gær eller de luftige rugbrødsboller.

RUGBRØDSBOLLER

Bollerne indeholder masser af kerner og rug, men er en lettere version af rugbrødet. Bollerne smager godt til morgenmad, som sandwich til frokost eller som mellemmåltid, når sulten melder sig om eftermiddagen.

Tid: 25 min. + hæve- og bagetid

(10 stk.)

3 dl vand

25 g gær

1 spsk. salt

1 spsk. honning

1 æble

150 g 5-kornsblanding

150 g rugmel

250 g sigtemel

lidt 5-kornsblanding til pynt

TIP

FENNIKELRUGBRØD


Tid:

(2 brød)

½ dl fingervarmt vand

30 g gær

4 dl mørkt øl, f.eks. brown ale, porter eller lign.

2 spsk. mørk sirup

1 spsk. salt

1 spsk. stødte fennikelfrø (kan udelades)

200 g knækkede rugkerner

50 g hørfrø

450 g rugmel

SURDEJSRUGBRØD - TRIN FOR TRIN Tid: Trin 1 Trin 2 Trin 3 Trin 4 Trin 5 Trin 6 TIP► SE OGSÅ:Gode tips til glutenfri bagning► SE OGSÅ:Smagen i en nøddeskal: 4 lækre desserter med hasselnødder