Hjemmebagte minirugbrød
Lækre hjemmebagte minirugbrød som både er gode til madpakken, eftermiddagssulten eller morgenbordet.
MINIRUGBRØD
Tid: ca. 30 min. plus hæveog bagetid
(16 stk.)
2 dl vand
2 dl yoghurt naturel
50 g gær
2 tsk. salt
75 g knækkede rugkerner
75 g hørfrø
200 g rugmel
ca. 300 g hvedemel
1. Hæld vand og yoghurt i en stor skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt salt, rugkerner og hørfrø, og ælt først rugmel og dernæst hvedemel i væsken.
2. Rør dejen godt og gerne længe på en røremaskine. Stil dejen tildækket et lunt sted, og lad den hæve til dobbelt størrelse.
3. Vælt dejen ud på et meldrysset bord, og del den i fire lige store aflange stykker – formet lidt som flutes.
4. Læg brødene på en bageplade med bagepapir, og skær igennem på tværs, så der bliver 16 stykker. Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse.
5. Pensl med vand, og drys med lidt mel. Tryk dem let flade, og bag ved 225 grader i ca. 20 min. Afkøl på en bagerist.
► SE OGSÅ: Brownies og brød fra Emmerys
► SE OGSÅ: 4 fantastiske formbrød
► SE OGSÅ: Naanbrød bagt over bål