Hjemmebagte snobrød

Hjemmebagte rustikke snobrød med kerner

Bland evt. lidt salt i frøene, der drysses på toppen, for ekstra lækker smag og rustikke snobrød.

RUSTIKKE SNOBRØD MED KERNER

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid

(14 stk.)

2 dl kærnemælk

50 g gær

3 dl koldt vand

1 spsk. olivenolie

1 spsk. salt

1 spsk. honning

200 g grovvalsede havregryn (kan erstattes af almindelige havregryn)

ca. 500 g hvedemel

5 spsk. frø, f.eks. solsikkefrø, sesamfrø, hørfrø,

græskarkerner m.m.

1 æg til pensling

1. Kom kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt vand, olie, salt og honning.

2. Rør først havregryn og dernæst hvedemel i væsken. Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

3. Vælt dejen ud på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem. Del den i 14 stykker, og tril til pølser. Sno dejen som en spiral, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

4. Tænd ovnen på 200 grader. Bland frøene sammen. Pensl dejen med sammenpisket æg, og drys med frøblandingen. Bag brødet i ca. 15 min. Afkøl på en bagerist.

► SE OGSÅ: Hvidløgs-snobrød

► SE OGSÅ: Koldhævede speltboller