Hjemmelavede Christiansøsild
(2 glas)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Trækketid: 1 uge
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 500 g små ferske sildefileter
- 2½ dl eddike
- 2½ dl vand
- 10 stk. sort peber
- 15 hel allehånde
- 2 tsk oregano
- 1 tørret rød chili
- 5 nelliker
- 1-2 laurbærblade
- 75 g salt
- 50 g farin
- 50 g sukker
- Skær sildefileterne igennempå langs på hver side af rygbenet.
- Bland eddike og vand og læg sildefileterne deri. Laddem trække i køleskab 6-8 timer.
- Mal krydderierne groft og bland dem med salt,farin og sukker.
- Tag sildeneop af eddikelagen og tør dem med køkkenrulle.Læg dem lagvismed krydderiblandingen i en plastbøtte med låg.
- Luk til og stil dem koldt mindst 1 uge.
- Pak evt. sildene om i smukke, rengjorte glas (holdbarhed mindst 4 uger).
- Husk at sætte produktionsdato og holdbarhed på, hvis de gives som gave.