Hjemmelavede Christiansøsild

Hjemmelavede Christiansøsild

(2 glas)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Trækketid: 1 uge
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 500 g små ferske sildefileter
  • 2½ dl eddike
  • 2½ dl vand
  • 10 stk. sort peber
  • 15 hel allehånde
  • 2 tsk oregano
  • 1 tørret rød chili
  • 5 nelliker
  • 1-2 laurbærblade
  • 75 g salt
  • 50 g farin
  • 50 g sukker

  1. Skær sildefileterne igennempå langs på hver side af rygbenet.
  2. Bland eddike og vand og læg sildefileterne deri. Laddem trække i køleskab 6-8 timer.
  3. Mal krydderierne groft og bland dem med salt,farin og sukker.
  4. Tag sildeneop af eddikelagen og tør dem med køkkenrulle.Læg dem lagvismed krydderiblandingen i en plastbøtte med låg.
  5. Luk til og stil dem koldt mindst 1 uge.
  6. Pak evt. sildene om i smukke, rengjorte glas (holdbarhed mindst 4 uger).
  7. Husk at sætte produktionsdato og holdbarhed på, hvis de gives som gave.