Hvid chokoladetrifli med bær

Hvid chokoladetrifli med bær

Endelig er det tid til at forlyste sig i farverige og forfriskende bærdesserter.

6 personer

Ingredienser

  • 100 g ribbede ribs
  • 200 g hindbær
  • 150 g jordbær i kvarte
  • 150 g sukker
  • Creme:
  • 2 æggeblommer
  • 2½ dl sødmælk
  • 2½ spsk. sukker
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • 100 g hvid chokolade
  • Desuden:
  • 2 dl piskefløde
  • 12 makroner
  • 4 spsk. kirsebærvin, Kijafa eller sherry
  • Pynt:
  • friske bær

  1. Kog ribs, hindbær, jordbær og sukker op i en gryde ca. 5 min. Lad det køle af.
  2. Pisk æggeblommer, mælk, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Bring cremen til kogepunket, mens du pisker. Lad cremen boble 1 min., mens du fortsat pisker. Tag gryden af varmen, og smelt den hakkede hvide chokolade heri. Afkøl cremen.
  3. Pisk fløden til skum, og pisk den og cremen sammen. Brug evt. en hånd-mikser.
  4. Knus makronerne, og kom dem i dessertglas. Dryp med kirsebærvin, og læg lagvist frugtkompot og creme i glassene. Pynt til sidst med friske bær.