Hvid chokoladetrifli med bær
Endelig er det tid til at forlyste sig i farverige og forfriskende bærdesserter.
6 personer
Ingredienser
- 100 g ribbede ribs
- 200 g hindbær
- 150 g jordbær i kvarte
- 150 g sukker
- Creme:
- 2 æggeblommer
- 2½ dl sødmælk
- 2½ spsk. sukker
- 1½ spsk. majsstivelse
- 100 g hvid chokolade
- Desuden:
- 2 dl piskefløde
- 12 makroner
- 4 spsk. kirsebærvin, Kijafa eller sherry
- Pynt:
- friske bær
- Kog ribs, hindbær, jordbær og sukker op i en gryde ca. 5 min. Lad det køle af.
- Pisk æggeblommer, mælk, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Bring cremen til kogepunket, mens du pisker. Lad cremen boble 1 min., mens du fortsat pisker. Tag gryden af varmen, og smelt den hakkede hvide chokolade heri. Afkøl cremen.
- Pisk fløden til skum, og pisk den og cremen sammen. Brug evt. en hånd-mikser.
- Knus makronerne, og kom dem i dessertglas. Dryp med kirsebærvin, og læg lagvist frugtkompot og creme i glassene. Pynt til sidst med friske bær.