Hvid drømmekage
Den dejlige mandelbund er dækket af en blid og hvidchokolademousse, som er pyntet med marcipanroser samt etdrys af kandiserede roser. Det er en kage til festlige lejligheder - f.eks. barnedåb eller konfirmation.
6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: Ca. 12 min.
- Stivnetid: 2-3 timer
- Ikke fryse-egnet
- Kagebund:
- 3 æg
- 100 g sukker (1¼ dl)
- 200 g rå marcipan
- 75 g mel
- Chokolademousse:
- 200 g hvid chokolade
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- evt. 2 spsk rom eller cognac
- 3 dl piskefløde
- Pynt:
- 100 g marcipan
- kandiserede roser
- Bund: Pisk æg og sukkergodt sammen. Riv marcipanenpå den fine sideaf råkostjernet direktei æggemassen og piskdet sammen. Sigt meleti og vend det forsigtigti.
- Smør en springform,22 cm, godt – læg evt.bagepapir bunden. Komdejen i og bag bundenved 200 grader midt iovnen i ca. 12 min.
- Ladbunden svale lidt og tagså både ring og bund af.Rengør ringen og sætden om den bagte bund.
- Chokolademousse:Bræk chokoladen i mindrestykker og smeltdem over vandbad. Taggryden fra varmen.Pisk æggene, til detykner let. Pisk fløden til skum. Vend lidt afflødeskummet i æggeneog vend det herefter ichokolademassen. Vendresten af flødeskummeti chokoladen sammenmed rom eller cognac.
- Fordel den letstivnedechokolademousse overbunden i springformen.Sæt kagen koldt nogletimer eller natten over,så chokoladen bliverhelt stiv. Tag forsigtigtmetalringen af – brug en lille kniv for at løsnekanten hele vejen rundt.
- Form marcipanblomster,det gøres nemt vedat udstikke små tyndemarcipanplader (5 cm idiam) og vikle dem omhinanden som rosenblade.Drys også medkandiserede roser.