hjemmelavet linsesuppe

Indian linsesuppe

Spicy og fyldig suppe med kokos & lime serveret med en salat, der knaser.

4

Ingredienser

  • Suppe:
  • 1 spsk oliven- eller kokosolie
  • 1 hakket løg
  • 3 fed finthakkede hvidløg
  • 1 spsk finthakket eller reven ingefær
  • 1 spsk karry
  • 2 små stykker reven gurkemejerod eller 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk harissa
  • 2 gulerødder i små tern
  • 100 g røde linser
  • 1 dåse kokosmælk light
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • ca. 4 dl bouillon
  • limesaft
  • 1 tsk flaget havsalt
  • 1 håndfuld friske spinatblade
  • 4 arabiske fladbrød
  • Salat:
  • Sprød salat
  • 2 bolsjebeder
  • 2 gulerod
  • 1 fennikel
  • 1 god håndfuld babysalater
  • saft af ½ citron
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Suppe: Varm olien i en gryde og sauter de to slags løg, ingefær og krydderier i ca. 1 min. Bland gulerødder og linser i og rør i yderligere 1 minut, før kokosmælk, tomater og bouillon hældes i gryden. Lad det hele snurre i 25-30 minutter. Spæd evt. med yderligere bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag til med limesaft og salt samt evt. yderligere krydderier. Vend spinatbladene i og server med arabiske brød og salat.
  2. Salat: Snit bolsjebeder og gulerødder i tynde skiver, strimler eller stave og skær fenniklen i grove både. Bland de tre ting med lidt salater, dryp med citronsaft og olivenolie og server salaten til suppen.
  3. Tip. Frisk gurkemejerod kan købes i større supermarkeder og har en markant bedre og mere krydret smag end den tørrede.
  4. Energi pr. person: 620 kcal, fedt 28%, protein 12%, kulhydrat 60%