Indian linsesuppe
Spicy og fyldig suppe med kokos & lime serveret med en salat, der knaser.
4
Ingredienser
- Suppe:
- 1 spsk oliven- eller kokosolie
- 1 hakket løg
- 3 fed finthakkede hvidløg
- 1 spsk finthakket eller reven ingefær
- 1 spsk karry
- 2 små stykker reven gurkemejerod eller 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk harissa
- 2 gulerødder i små tern
- 100 g røde linser
- 1 dåse kokosmælk light
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- ca. 4 dl bouillon
- limesaft
- 1 tsk flaget havsalt
- 1 håndfuld friske spinatblade
- 4 arabiske fladbrød
- Salat:
- Sprød salat
- 2 bolsjebeder
- 2 gulerod
- 1 fennikel
- 1 god håndfuld babysalater
- saft af ½ citron
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du:
- Suppe: Varm olien i en gryde og sauter de to slags løg, ingefær og krydderier i ca. 1 min. Bland gulerødder og linser i og rør i yderligere 1 minut, før kokosmælk, tomater og bouillon hældes i gryden. Lad det hele snurre i 25-30 minutter. Spæd evt. med yderligere bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag til med limesaft og salt samt evt. yderligere krydderier. Vend spinatbladene i og server med arabiske brød og salat.
- Salat: Snit bolsjebeder og gulerødder i tynde skiver, strimler eller stave og skær fenniklen i grove både. Bland de tre ting med lidt salater, dryp med citronsaft og olivenolie og server salaten til suppen.
- Tip. Frisk gurkemejerod kan købes i større supermarkeder og har en markant bedre og mere krydret smag end den tørrede.
- Energi pr. person: 620 kcal, fedt 28%, protein 12%, kulhydrat 60%