Italiensk blommedessert

Italiensk blommedessert

Bagte blommer med sødt fyld. Prøv denne opskrift på en italiensk blommedessert.

4 pers. 8 store blommer

Ingredienser

  • Fyld:
  • 8 mandelbiscotti (italienske mandelkager, makroner kan også bruges)
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. marsala eller sherry
  • 30 g smør
  • ½ tsk. kanel
  • 3 spsk. sukker
  • 3 spsk. hakkede mandler
  • 4 spsk. ahornsirup
  • Tilbehør:
  • vaniljeis eller nougatis

  1. Halver blommerne, og fjernstenene. Fordel blommerne i etsmurt, ovnfast fad.
  2. Knus kagerne, og kom demi en skål. Bland dem medæggeblommer, marsala, smør,kanel, sukker og mandler. Fordelfyldet i blommernes huller.Bag blommerne ved 200 gr.på midterste ovnribbe i ca. 25min. Dryp ahornsirup over vedserveringen.