Italiensk trifli
Det er ikke netop en dessert, man tænker på, når man hører det italienske navn „Zuppa Inglese“ – engelsk suppe. Desserten er en slags trifli, som er velkendt især midt i støvlelandet.Desserten smager allerbedst,når den er megetkold eller „semifreddo“,dvs. har været i fryseren og derpå serveres halvt optøet.
6 personer
Ingredienser
- 4 æg
- 175 g sukker
- 60 g mel
- 35 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- Creme:
- 3 æggeblommer
- 50 g sukker
- 2 1 /2 dl fløde
- 3 blade husblas
- 50 g finthakkede mandler
- revet skal af 1 citron
- 2 dl piskefløde
- 1 /2 dl marsala eller sød
- sherry
- Pynt:
- 1 dl piskefløde
- revet citronskal
- lidt mandler
- Bunde: Pisk æg og sukkertil tæt skum. Blandhvedemel, kartoffelmelog bagepulver og sigt deti æggemassen. Rør dejensammen. Bag tre lagkagebundeved 175 grader i6-7 min.
- Creme: Læg husblasseni koldt vand mindst 10min. Pisk æggeblommerog sukker godt sammen.Bring fløden i kog. Hældden koghede fløde i æggemassen,mens derpiskes. Hæld crementilbage i gryden, og bringden i nærheden af kogepunktet,mens der piskes– den må ikke koge, såskiller den. Tag gryden fravarmen. Knug husblassenfri for vand og kom den iden varme creme – husblassensmelter med detsamme. Lad cremen svaleaf. Bland mandler og revetcitronskal i cremen.Stil cremen i køleskabet,til den bliver halvstiv. Piskfløden til skum og vendden i cremen.
- Kom en kagebund i enskål eller i portionsskåle,skær til, så den passer.Stænk med marsala ellersherry. Læg 1 /3 af cremenherpå. Kom atter en kagebundpå, stænk igenmed marsala eller sherry.Skift således med kagebundog creme. Slut medcreme.
- Sæt dessertenkoldt, til den skal serveres,mindst et par timeri køleskab eller 1 time ifryser. Pynt dessertenmed flødeskumstoppe,hakkede mandler og revetcitronskal.