John Prices 'Kalvekoteletter fra Maxim’s'

John Prices "Kalvekoteletter fra Maxim’s"

„I tidernes morgen varder en køkkenchef hosMaxim’s i Paris, der hedHr. Barth. Fra hans køkkenudgik aldrig noget,der hed pyntemad. Hanserverede kun det spiselige,der hørtetil retten“

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stegetid: 6-8 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 4 kalvekoteletter
  • 1 tsk paprika
  • 3-4 spsk mel
  • 4 spsk smør
  • 250 g champignoner (i skiver)
  • 1 glas portvin
  • 2 dl cremefraiche (38%)
  • citronsaft
  • Safranris:
  • 2 mellemstore løg (finthakkede)
  • 50 g smør
  • 2 spsk olie
  • 4 dl ris (til løse ris)
  • 1 glas hvidvin
  • 4-6 safrantråde
  • ca. 1 liter suppe

  1. Vend koteletterne i paprikakrydretmel. Lad de2 spsk af smørret blivegyldent på en pande ogbrun kødet på beggesider. Dæmp varmen ogsteg dem endnu noglemin. Tag dem af pandenog hold dem varme.
  2. Kom resten af smørretpå og tilsæt svampe. Laddem snurre i fedtstoffet4-5 min. Hæld portvinenpå og lad det koge lidtind, før cremefraichen tilsættes.
  3. Kog roligt, til sovsenhar samlet sig. Smagtil med salt, peber og lidtcitronsaft. Hæld det heleover kødet. Serveres medsafranris.
  4. Safranris: Smelt smørreti en gryde, og lad dehakkede løg snurre klartheri. Rør risene i og rørom, til risene er klare.Tilsæt koghed suppe lidtad gangen. Når risene ermøre, tilsættes safran,der er udrørt i lidt suppe.Smag risene til, måskeskal de have lidt salt.