Jordbær med citronverbena og bergamottemynte
Marinerede jordbær er en nem og vidunderligt aromatisk dessert, enten som en jordbærsuppe serveret i glas, eller som tilbehør til en kage eller is.
4 personer eller flere, hvis det er tilbehør til en kage eller is.
Ingredienser
- 1 kg jordbær
- Sukkerlage:
- ½ l vand
- 200 g sukker
- 1 stængel citrongræs, skåret i fine skiver
- en håndfuld bergamottemynteblade
- en dusk citronverbena
- 1 citron, saft og fintstrimlet skal heraf
Sådan gør du:
- Kog en lage af vand, sukker, det inderste møre af citrongræsset, gul skal af citronen og krydderurterne − gem lidt friske krydderurteblade til pynt.
- Kog i 5 minutter, køl af med alle ingredienser i. Halvér jordbærrene, og sigt den kolde lage ned over dem. Lad dem trække mindst et par timer. I sidste øjeblik drysses med friske krydderurteblade.
- Servér jordbærrene og lagen i glas eller dybe skåle, spis dem som de er eller med is, eller til en kage.
- Lagen kan parfumeres med mange forskellige af de søde urter − bergamottemynten kan erstattes af mere citronverbena eller marokkansk mynte og basilikum. Prøv også estragon!
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Limonade af mange slags citron