Jordbær med citronverbena og bergamottemynte

Jordbær med citronverbena og bergamottemynte

Marinerede jordbær er en nem og vidunderligt aromatisk dessert, enten som en jordbærsuppe serveret i glas, eller som tilbehør til en kage eller is.

4 personer eller flere, hvis det er tilbehør til en kage eller is.

Ingredienser

  • 1 kg jordbær
  • Sukkerlage:
  • ½ l vand
  • 200 g sukker
  • 1 stængel citrongræs, skåret i fine skiver
  • en håndfuld bergamottemynteblade
  • en dusk citronverbena
  • 1 citron, saft og fintstrimlet skal heraf

Sådan gør du:

  1. Kog en lage af vand, sukker, det inderste møre af citrongræsset, gul skal af citronen og krydderurterne − gem lidt friske krydderurteblade til pynt.
  2. Kog i 5 minutter, køl af med alle ingredienser i. Halvér jordbærrene, og sigt den kolde lage ned over dem. Lad dem trække mindst et par timer. I sidste øjeblik drysses med friske krydderurteblade.
  3. Servér jordbærrene og lagen i glas eller dybe skåle, spis dem som de er eller med is, eller til en kage.
  4. Lagen kan parfumeres med mange forskellige af de søde urter − bergamottemynten kan erstattes af mere citronverbena eller marokkansk mynte og basilikum. Prøv også estragon!
  5. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter