Julefrokost: Ribbensteg med krydderier
Klassisk ribbensteg med sprøde svær og et twist af skønne julekrydderier.
45
Total:45 minutter
Ingredienser
- 1½ kg ribbenssteg med ridset svær
- 10 stk. hel kardemomme
- 8 nelliker
- 3 laurbærblade
- 1 stjerneanis
- 1 spsk. hel sort peber
- 2 tsk. salt
Sådan gør du:
- Knus de tørrede krydderier sammen med salt i en morter eller krydderikværn. Gnid det ind i kødet og mellem sværene.
- Læg stegen i en bradepande, der passer i størrelsen, og brun kødet i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min.
- Skru ned til 100 grader, og hæld ½ liter vand i bradepanden. Lad det stege i 1-1½ time – til kødet er næsten gennemstegt, og har en centrumstemperatur på 55 grader.
- Skru op til 250 grader, og lad stegen få ca. 20 min. mere – til sværen er sprød og kødet er gennemstegt (65 grader).
- Giv evt. stegen 3-5 min. under grillen, så sværen bobler op.
- Lad stegen hvile i 10-15 min., og skær den i skiver.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt