Kalv med rodfrugter

Kalv med rodfrugter

4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 g kalvebov eller tykkam
  • i tern
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 2 pastinakker eller persillerødder
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl vand
  • salt, peber
  • 1 dl hakket persille
  • 2 kviste timian
  • 1 laurbærblad
  • evt. 2 spsk. majstivelse til
  • jævning
  • evt. saucekulør
  • Tilbehør:
  • kartoffelmos og grøn salat

  1. Varm olien op i en gryde,og brun kødet. Hak løgene.Skær gulerødderne i skiver ogpastinakkerne i tern. Kom grønsagernei gryden, og svits demmed et par min. Kom vin, vand,salt, peber, persille, timian oglaurbærblad i gryden, og kogdet hele sammen i ca. 1 time,til kødet er mørt.
  2. Jævn evt. med majstivelseudrørt i koldt vand. Kog kortigennem, og smag til med saltog peber. Giv evt. retten et pardråber saucekulør, så får denen fin, gylden farve.