Kalvegryde med svampe, æble og timian

Kalvegryde med svampe, æble og timian

Det er højsæson for skovbundens guld, og de kan bruges i alverdens lækre efterårsretter. Prøv denne fantastiske kalvegryde, der er fyldt med svampe, timian og friske æbler.

4 personer

Ingredienser

  • 700 g kalvekød i tern
  • olie til stegning
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 spsk tomatpuré
  • 1 porter (øl)
  • 3 dl kalve- eller oksefond
  • 3-4 kviste timian + lidt til pynt
  • 2 laurbærblade
  • 500 g svampe, fx brune champignon, Karl Johan eller kejserhatte
  • 2 æbler
  • evt. 1 nip sukker
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Brun kalvekødet ved høj varme ad flere omgange i olie i en stor gryde, og sæt det til side. Krydr undervejs med salt og peber.
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Kom lidt ekstra olie i gryden hvis nødvendigt, og sautér begge dele ved jævn varme, til løgene er klare. Kom kødet tilbage i gryden sammen med hvedemel, og rør det grundigt sammen.
  3. Tilsæt tomatpuré, øl, fond, timian og laurbærblade. Bring gryden i kog, og skum af. Skru ned for varmen, læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt.
  4. Rens svampene, mens gryderetten simrer. Skær dem i mundrette bidder, og sauter dem i olie på en pande, til de tager farve. Krydr med salt og peber.
  5. Kom dem herefter i gryden, og lad dem simre med, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber samt eventuelt et nip sukker.
  6. Skær æblerne i både, og kassér kernehuset. Kom æblerne på den færdige ret ved servering sammen med timianblade. Server eventuelt kalvegryden med kartoffelmos, ris eller godt brød og en sprød salat.

Tip:

Simretiden afhænger af størrelsen på kalveternene. Retten her skal cirka have 1 - 1,5 time. Du kan også bruge oksekød i tern, men så tager det lidt længere tid.