Kalvegryde med svampe, æble og timian
Det er højsæson for skovbundens guld, og de kan bruges i alverdens lækre efterårsretter. Prøv denne fantastiske kalvegryde, der er fyldt med svampe, timian og friske æbler.
4 personer
Ingredienser
- 700 g kalvekød i tern
- olie til stegning
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk hvedemel
- 4 spsk tomatpuré
- 1 porter (øl)
- 3 dl kalve- eller oksefond
- 3-4 kviste timian + lidt til pynt
- 2 laurbærblade
- 500 g svampe, fx brune champignon, Karl Johan eller kejserhatte
- 2 æbler
- evt. 1 nip sukker
- salt og peber
Sådan gør du:
- Brun kalvekødet ved høj varme ad flere omgange i olie i en stor gryde, og sæt det til side. Krydr undervejs med salt og peber.
- Pil og hak løg og hvidløg. Kom lidt ekstra olie i gryden hvis nødvendigt, og sautér begge dele ved jævn varme, til løgene er klare. Kom kødet tilbage i gryden sammen med hvedemel, og rør det grundigt sammen.
- Tilsæt tomatpuré, øl, fond, timian og laurbærblade. Bring gryden i kog, og skum af. Skru ned for varmen, læg låg på gryden, og lad den simre stille og roligt.
- Rens svampene, mens gryderetten simrer. Skær dem i mundrette bidder, og sauter dem i olie på en pande, til de tager farve. Krydr med salt og peber.
- Kom dem herefter i gryden, og lad dem simre med, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber samt eventuelt et nip sukker.
- Skær æblerne i både, og kassér kernehuset. Kom æblerne på den færdige ret ved servering sammen med timianblade. Server eventuelt kalvegryden med kartoffelmos, ris eller godt brød og en sprød salat.