Kalvesteg med tomat-peberfrugtkompot

Kalvesteg med tomat-peberfrugtkompot

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stegetid: 45 min.
  • Kødet er fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • ca. 500 g kalvefilet eller culotte (evt. ungkvæg. Kan være en kold rest fra en middagsservering)
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
  • Tomat-peberfrugtkompot:
  • 4 modne tomater
  • 2 peberfrugter (rød og gul)
  • 1 frisk, grøn chili
  • 1 tsk flydende honning (eller sukker)
  • 2 spsk jomfruolivenolie
  • 1 spsk god vineddike
  • lidt salt
  • Tilbehør:
  • Grønne salatblade
  • gode boller

  1. Brun stegen på en varmpande i smør og olieog krydr med salt ogpeber. Læg den i et ovnfastfad. Sæt det i ovnenog tænd på 150 grader.Sæt et stegetermometeri midten af kødet.
  2. Steg ca. 45 min., til centrumtemperaturener 60grader. Lad kødet hvilei ca. 15 min. Køl det evt.helt af i køleskab.
  3. Skærkødet i skiver og servérdet koldt eller lunt.
  4. Tomat-peberfrugtkompot:skær tomaterog peberfrugter i småtern. Bland med finthakket chili, honningeller sukker, olie og eddike.Smag til med salt.
  5. Lad kompotten trækkemindst 30 min. Servérskiver af kød med salatblade,tomat-peberfrugtkompotog godtbrød eller boller.