Kanin med fennikel og mandler
Kanin er ikke det mest almindelige kød i Danmark, men du kan alligevel ofte få det i Irma og andre velassorterede super-markeder. Det er mørt og magert kød, der er hurtigt tilberedt. Er du ikke til kanin, kan kylling uden skind også bruges.
3-4
Ingredienser
- 100 g mandler
- 1 kanin
- olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 økologisk citron
- 1 stor fennikel
- 1 dl hvidvin
- 1 dl god grøntsagsbouillon
- 100 g grønne oliven
- 1 spsk honning
- salt og peber
Sådan laver du kanin med fennikel og mandler
- Hæld kogende vand over mandlerne. Del kaninen i seks stykker (to lår, to forben og to rygstykker). Brun alle stykkerne grundigt i olivenolie i en stor, dyb gryde. Tag rygstykkerne op. Snit hvidløget i tynde skiver, og kom det med ned til resten af kaninen. Skær citron og fennikel i grove stykker. Kom begge dele i gryden, og lad det sautere et par minutter. Hæld vin over, og kog op. Tilsæt bouillon, og lad retten simre i 5-8 minutter. Kom ryggen tilbage i gryden, og lad det hele simre i yderligere 8-10 minutter. Smut mandlerne. Tjek, at kaninen er akkurat gennemtilberedt. Kom oliven og mandler ved, og smag til med honning, salt og peber. Server straks.
- TIP
- Spis groft brød til, hvis du ønsker, at retten skal mætte mere. Eller tilsæt retten kogt boghvede.
PRØV OGSÅ: Cous cous med granatæbler og krydderurter