Kanin med fennikel og mandler

Kanin med fennikel og mandler

Kanin er ikke det mest almindelige kød i Danmark, men du kan alligevel ofte få det i Irma og andre velassorterede super-markeder. Det er mørt og magert kød, der er hurtigt tilberedt. Er du ikke til kanin, kan kylling uden skind også bruges.

3-4

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 1 kanin
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 økologisk citron
  • 1 stor fennikel
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl god grøntsagsbouillon
  • 100 g grønne oliven
  • 1 spsk honning
  • salt og peber

Sådan laver du kanin med fennikel og mandler

  1. Hæld kogende vand over mandlerne. Del kaninen i seks stykker (to lår, to forben og to rygstykker). Brun alle stykkerne grundigt i olivenolie i en stor, dyb gryde. Tag rygstykkerne op. Snit hvidløget i tynde skiver, og kom det med ned til resten af kaninen. Skær citron og fennikel i grove stykker. Kom begge dele i gryden, og lad det sautere et par minutter. Hæld vin over, og kog op. Tilsæt bouillon, og lad retten simre i 5-8 minutter. Kom ryggen tilbage i gryden, og lad det hele simre i yderligere 8-10 minutter. Smut mandlerne. Tjek, at kaninen er akkurat gennemtilberedt. Kom oliven og mandler ved, og smag til med honning, salt og peber. Server straks.
  2. TIP
  3. Spis groft brød til, hvis du ønsker, at retten skal mætte mere. Eller tilsæt retten kogt boghvede.