Karamelsnitter

Karamelsnitter

Karamelsnitter er en rigtig lækkerbisken, der er perfekt til en kop kaffe eller te.

12-16 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/bagetid: 20 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 rulle færdig tærtedej
  • Karamelfyld:
  • 200 g sukker
  • 1½ dl piskefløde
  • Overtræk:
  • 100 g mørk chokolade
  • 10 g smør eller 2 tsk. olie

  1. Tænd ovnen på 220 grader. Læg dejen i bunden af en lille bradepande eller tærteform og prik den med en gaffel. Bag den i ovnen ca. 15 min. og lad den afkøle.
  2. Smelt sukker til gylden karamel på en pande. Tilsæt fløden og rør rundt, til massen koger jævn. Hæld det straks over den bagte tærtebund og lad karamelcremen stivne, f.eks. i køleskab.
  3. Smelt chokolade og smør eller olie i en skål over vandbad og smør det over den stivnede karamelcreme. Lad det afkøle og skær kagen i snitter.