Karry-gulerod-suppe med hvidløgscroutoner
Nem mad, der varmer og gør godt!
4 personer
Ingredienser
- 1 stort løg
- 400 g
- gulerødder
- olie
- 1 spsk. karry
- 1 l vand
- 1 dl røde linser
- citronsaft el. eddike
- salt og peber
- 2 stilke bladselleri
- 4 skiver rustikt brød
- 1-2 fed hvidløg
- Hak det pillede løg, og skær de skrællede gulerødder i skiver. Svits begge dele i lidt olie i 5 min. Tilsæt karry, vand og skyllede linser, og kog suppen ca. 20 min.
- Kør den igennem med stavblenderen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Lige inden servering tilsættes skyllet og fint snittet bladselleri. Rist brødet på begge sider, og gnid med gennemskåret hvidløg. Skær det i bjælker, og server sammen med suppen.