Kastanjepandekager med æblemos

Kastanjepandekager med æblemos

Lækre pandekager med kastanjer - serveret med skøn hjemmekogt æblemos.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/stegetid: 40 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 500 g kastanjer
  • ½ l mælk
  • 2 æg
  • 2 tsk citronskal (fintrevet)
  • 3 spsk mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk sukker
  • ¼ tsk salt
  • smør til stegning
  • Æblemos:
  • 4 madæbler
  • 1 kanelstang
  • 2-3 spsk sukker

  1. Skær de rå kastanjermidt over med en skarpkniv og læg dem i engryde med kogendevand i 3-4 min. Skyl kastanjernei koldt vandog pil skallen af. Brugevt. en fladtang til atgribe om skallen, såselve kastanjen smutter ud.
  2. Læg dem i en grydemed mælk og kog demmøre i ca. 20 min. Blendkastanjer og mælk tilen puré og tilsæt æg,citronskal, sigtet melog bagepulver, sukkerog salt.
  3. Bag dejen somtykke pandekager (12-16 stk.) og servér demlune med æblemos.
  4. Æblemos: Skræl æblerneog skær dem igrove stykker. Læg demi en gryde med en kanelstangog ½ dl vand.Kog dem under låg ica. 8 min., til de er heltmøre.
  5. Tag kanelstangenop og rør æblerne til enmos sammen med sukkeret.Hæld mosen i enskål og lad den køle af.