Klassisk chili con carne
En klassisk opskrift på chili con carne
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: 1 time
- Ingredienser:
- 500 g oksekød i tern (gullaschkød)
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1 dåse kidneybønner i saltlage
- 1 stort løg (hakket)
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 1 grøn peberfrugt (i små tern)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
- ½ tsk chiliflager eller ¼ tsk chilipulver
- ½ tsk spidskommen
- 1 tsk tørret oregano
- 1 dl vand
- 1 dl øl
- Tilbehør:
- brød, ris eller tortillaer
- 2 dl cremefraiche
- 1 bundt frisk koriander
- evt. syltede jalapeños (stærk chili)
- Brun kødet på en stor pande i halvdelen af olien og krydr med salt og peber.
- Lad bønnerne dryppe af i en sigte.
- Svits løg, hvidløg og peberfrugt i en gryde i resten af olien i 4-5 min.
- Tilsæt kødet, bønnerne, tomaterne, tomatpuré, chili, spidskommen, oregano, vand og øl.
- Kog det hele op, skru ned til lav varme og lad retten simre 1 time under låg. Smag til med salt og peber.