Klatvafler

Klatvafler

Brug en rest risengrød til at lave disse lækre vafler og server dem med kirsebærsovs eller marmelade.

8 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Kogetid grød: ca. 45 min.
  • Risengrød:
  • ¾ l mælk
  • 1½ dl grødris
  • ¼ tsk. salt
  • Klatdej:
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk. sukker
  • 4 små æg
  • 700 g kold risengrød
  • 80 g mel
  • 4 spsk. mandelmel
  • ca. 25 g smør (til stegning)
  • Tilbehør:
  • kirsebærsovs (eller alle slags bærmarmelader/ syltetøj)

  1. Risengrød: Kog mælken op med grødris. Skru ned til laveste varme, og lad grøden simre under låg i ca. 45 min. Rør af og til. Smag grøden til med salt, og lad den køle af.
  2. Klatvafler: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukker.
  3. Del æggene. Pisk æggehviderne stive.
  4. Rør vaniljesukkeret med grød, æggeblommer, mel og mandelmel. Vend forsigtigt grøden med æggehviderne.
  5. Varm vaffeljernet op, og pensl det på begge stegeflader med rigeligt smør. Har du ikke et vaffeljern, kan du stege klatkager på en almindelig pande.
  6. Kom ca. 1 dl dej i jernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune og sprøde på begge sider. Skru evt. op eller ned for temperaturen alt efter, om det går lidt for stærkt eller for langsomt.
  7. Servér vaflerne med kirsebærsovs.