Kold avocadosuppe med rejer

Kold avocadosuppe med rejer

Kold avocadosuppe er en lækker forret eller let frokost til en varm dag.

4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Avocadosuppe:
  • 4 forårsløg
  • 1 spsk. olie
  • 4 dl hønsebouillon
  • 4 avocado
  • 1 peberfrugt
  • ½ agurk
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • 3 spsk. lime- eller citronsaft
  • salt og peber
  • Pynt:
  • 200 g dybhavsrejer f.eks. grønlandske
  • 1 tomat
  • frisk koriander
  • Tilbehør:
  • 200 g store grønlandske pilselv rejer
  • ristede skiver flute

Sådan laver du kold avocadosuppe med rejer

  1. Snit forårsløgene, og svits dem kort i olien. Tilsæt bouillonen, og kog det sammen i 5 min. Afkøl.
  2. Kom avocadokød, tern af peberfrugt, tern af agurk og den afkølede bouillon i en blender eller foodprocessor, og miks det jævnt.
  3. Smag til med cremefraiche, limesaft, salt og peber. Afkøl suppen tildækket i køleskab.
  4. Fordel den helt kolde suppe i små skåle, og pynt med afdryppede rejer, tomattern og koriander. Server evt. pilselvrejer ved siden af.