Kold laks med sauce tatare

Kold laks med sauce tatare

Dejlig nem frokostret, der både kan og skallaves i god tid.

4 personer

Ingredienser

  • 4 portionsstykker laks
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. eddike
  • 10 peberkorn
  • 1 lille laurbærblad
  • et par skiver citron og nogle stilke af krydderurterne til saucen
  • 4 spsk. finthakkede, blandede krydderurter, f.eks. dild, estragon og persille
  • lidt revet skal af lime og en smule finthakket chili
  • salt og peber
  • 200 g græsk yoghurt 10 %
  • salater til anretning

  1. Kog vandet op med eddike, peber, laurbærblad,citron og stilke af krydderurter.Læg fisken i kogevandet, og lad det kogeså småt, at det bare perler i ca. 8 min.Mærk med en finger, fisken skal føles fast.Tag stykkerne op, dæk med folie, og køldem helt af.
  2. Rør yoghurten med hakkede krydderurter,lime, chili, salt og peber, og fortynd evt.med lidt af den siede kogelage. Lad dentrække til næste dag.
  3. Anret portionsvis med lidt salat.