Kold laks med sauce tatare
Dejlig nem frokostret, der både kan og skallaves i god tid.
4 personer
Ingredienser
- 4 portionsstykker laks
- 2 dl vand
- 2 spsk. eddike
- 10 peberkorn
- 1 lille laurbærblad
- et par skiver citron og nogle stilke af krydderurterne til saucen
- 4 spsk. finthakkede, blandede krydderurter, f.eks. dild, estragon og persille
- lidt revet skal af lime og en smule finthakket chili
- salt og peber
- 200 g græsk yoghurt 10 %
- salater til anretning
- Kog vandet op med eddike, peber, laurbærblad,citron og stilke af krydderurter.Læg fisken i kogevandet, og lad det kogeså småt, at det bare perler i ca. 8 min.Mærk med en finger, fisken skal føles fast.Tag stykkerne op, dæk med folie, og køldem helt af.
- Rør yoghurten med hakkede krydderurter,lime, chili, salt og peber, og fortynd evt.med lidt af den siede kogelage. Lad dentrække til næste dag.
- Anret portionsvis med lidt salat.