Konfekt: Lakridskarameller
Vi giver dig her opskriften på de saltede lakridskarameller, der er perfekte som konfekt til julen.
20 stk.
Total:30 minutter
Ingredienser
- Lidt olie til formen
- 60 g smør
- 125 g lyst rørsukker
- 1½ dl piskefløde
- ½ dl salt lakridssirup
- ½ tsk flagesalt
Sådan gør du
- Smør et lille stykke bagepapir med olie, og læg det i en lille form ca. 10 x 15 cm.
- Kom smør, sukker, løde og lakridssirup i en gryde, og kog op.
- Skru ned til middel varme, og lad blandingen koge under omrøring, til temperaturen er 124 grader. Brug et sukkertermometer.
- Tag gryden af varmen, og hæld massen i formen. Lad det køle lidt af, og sæt formen i køleskabet et par timer.
- Vend karamellen ud på et skærebræt, og skær den i tern på ca. 2 x 2 cm.
- Drys med salt, og server. Karamellerne skal opbevares på køl.