Kryddersild med æblekarry
(4 pers.)
Ingredienser
- 4 kryddersild, gammeldags modnede og marinerede.
- Æblekarry:
- 2 hårdkogte æg
- 1½ dl god mayonnaise
- 1-2 tsk. karry
- 1 tsk. citronsaft
- ½ tsk. sukker
- 1 tsk. sojasauce
- salt, peber
- 1 æble, gerne med rød skræl
- Pynt:
- karse og løgskiver
- Skær silden i 3-4 cm’s stykker, og læg dem i en skål.
- Pil blommerne ud af æggene, og mos dem. Rør æggeblommerne med mayonnaise, karry, citronsaft, sukker, sojasauce, salt og peber. Hak hviderne og rør dem i.
- Skær æblet i tynde både, og fjern kernehuset. Vend æblebådene i karryblandingen. Fordel blandingen over silden eller server den til. Pynt med karse og løgskiver.