Krydderskinke med karrykartoffelsalat og små bagte tomater

Krydderskinke med karrykartoffelsalat og små bagte tomater

Man kan købe krydderskinkeri supermarkedetsslagteafdelingog hos slagteren. Somregel skal den koges (sepå emballagen).

8 personer

Ingredienser

  • Ingredienser:
  • 1 krydderskinke på ca. 2 kg
  • 1 løg (delt)
  • 3 laurbærblade
  • 6 hele peberkorn
  • Endvidere:
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 stort bdt persille (finthakket)
  • 1 potte purløg (fintklippet)
  • 1 bdt frisk timian (finthakket)
  • 2 spsk blødt smør
  • Karrykartoffelsalat:
  • 2 kg små kartofler(gerne nye)
  • Dressing:
  • 2 dl creme fraiche, 18 % eller 9 %
  • 150 g mayonnaise
  • evt. lidt fløde
  • 1 spsk karry eller efter smag
  • 2-3 tsk dijonsennep
  • salt og peber
  • 1 bdt purløg (fintklippet)
  • Små bagte tomater:
  • 16 stk. cherrytomater eller 8 stk. mellemstore tomater
  • salt
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 lille bdt persille (finthakket)
  • 4-5 spsk olivenolie

  1. Kog skinken i vand, derer dækket med delteløg, laurbærblade oghele peberkorn. Lad denkoge ved svag varme i45 min. Lad den trækkei lagen en halv time,før den tages op. Tagrøgnet og spæklag afog skær overflødigt fedtvæk. Alt dette kan gøresdagen før.
  2. Gnid oversidenmed sennep og komskinken i et ovnfast fad.Bland de hakkede krydderurterog klap demfast på oversiden. Fordelsmørklatter på. Sætskinken i en 250 gradervarm ovn i 10 min.
  3. Karrykartoffelsalat:Arbejdstid: 30 min.Kogetid: 20 min.Ikke fryse-egnet
  4. Kog de skrabede kartoflermøre i letsaltetvand. Skær dem i skiver.
  5. Rør dressingen sammenog bland klippet purløgi. Smag til med salt ogpeber. Dette kan gøresi god tid.
  6. Lige indenservering vendes de skivedekartofler i dressingen,og der pyntes medlidt klippet purløg.Små bagte tomater
  7. Små bagte tomater:Arbejdstid: 10 min.Ovntid: Ca. 1 timeIkke fryse-egnede
  8. Skær et kryds i toppenaf hver tomat ogsæt dem side om sidei et ovnfast fad. Blandhvidløg med persille oglidt olie og kom det påtomaterne.
  9. Stænk medresten af olien. Sæt demi ovnen ved 130-140grader i ca. 1 time, ellertil de er møre. Storetomater skal have lidtlængere tid.
  10. Tomaternekan sagtens laves i godtid (dagen før) og såblot varmes, lige før deserveres.