Krydderurte-kyllingenuggets med rygeostdip

Krydderurte-kyllingenuggets med rygeostdip

Det gode vejr kalder på let og lækker aftensmadmad. Her er tilberedt kyllingenuggets med krydderurter og en rygeostdip.

2 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 275 g kyllingeinderfilet
  • salt og peber
  • 2 dl kærnemælk
  • 3 spsk. hakket persille
  • 2 spsk. hakket timian
  • 1 spsk. hakket estragon
  • 75 g gourmet- eller pankosrasp (storflaget)
  • 25 g smør
  • 100 g rygeost
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk. dijonsennep
  • rå grøntsager (f.eks. agurk, asparges, gulerod, radiser, tomater)
  • evt. citronbåde

Sådan gør du

  1. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, og læg dem i en skål med kærne- mælk. Lad dem trække i 20-30 min.
  2. Tænd ovnen på 250 grader.
  3. Skyl, tør og hak krydderurterne, og bland dem med rasp i en dyb tallerken.
  4. Smelt smørret.
  5. Tag ét stykke kylling ad gangen, og vend det i krydderurteraspen. Læg stykket på en bageplade med bagepapir, og gentag med resten.
  6. Dryp kyllingestykkere med smeltet smør, og sæt pladen i ovnen i 12-15 min. – til kyllingen er akkurat gennemstegt, og raspen er gylden og sprød. Vend dem evt. én gang undervejs.
  7. Rygeostedip:
  8. Rør ryge- osten lind sammen med fløde, og smag til med sennep, salt og peber.
  9. Servér de sprøde nuggets med dip og rå grøntsager.