Kylling, salat & ovnbagte rodfrugter
Lad gode olier, grove grønsager og salater fylde på tallerknen.
2
Ingredienser
- 1 lille kylling
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2 store håndfulde krydderurter, f.eks. mynte, basilikum eller estragon
- salt, friskkværnet peber
- Savojkålsalat:
- ½ lille savojkål,
- 2 ansjosfileter
- 2 tsk æblecidereddike
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- friskkværnet peber
- Citrusmarinerede rodfrugter:
- 2-3 pastinakker/persillerødder
- 1 økologisk citron
- ekstra jomfruolivenolie
- salt, friskkværnet peber
- 1 stor håndfuld kruspersille
- SÅDAN GØR DU: Skyl og slyng krydderurter, og hak dem fint. Bland med olie, lidt salt og peber. Løsn forsigtigt skindet på kyllingen, og put blandingen indunder. Drys herefter med lidt salt og peber, og dryp med olivenolie. Bag kyllingen ved 130° varmluft i 1 time og 45 minutter. Fjern de yderste blade på savojkålen samt stokken. Snit kålen meget fint. Skyl den, og lad den dryppe af i en sigte. Hak ansjosfileter, og pisk dem sammen med eddike og olie. Smag til med peber og evt. lidt salt. Bland dressingen i salaten, lige inden den skal spises.
- Skræl rodfrugterne, og skær dem i aflange stave, ca. 1 x 1 cm tykke. Vend dem i fintrevet citronskal, citronsaft, lidt olivenolie, salt og peber. Læg dem på en bageplade på bagepapir, og bag dem i ovnen under pladen med kyllingen de sidste 5 minutter af bagetiden. Skru op for varmen til 200°, og bag dem yderligere 15-20 minutter, til de er møre. Skyl og slyng persillen, og hak den fint. Servér kylling med salat og rodfrugter drysset med persille.
- Energi pr. person: 730 kcal, fedt 58%, protein 28%, kulhydrat 14%