Kylling thai style med grillet grønt
Kyllingespyd med en skøn, frisk smag. Server med en stor skål grillede grønsager og kartoffelsalat.
4
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebrystfilet
- 2 stængler citrongræs
- 1 grøn chili
- 2 fed hvidløg
- saft af 2 limefrugter
- 1 spsk. sesamolie
- 1/2 tsk. salt
- Grillet grønt:
- 1 aubergine
- 1 squash
- 300 g grønne asparges
- 2 peberfrugter
- lidt olie til pensling
- 1 spsk. sesamfrø
- 1 potte thai basilikum
- Tilbehør:
- 1 portion kartoffelsalat
Sådan gør du:
- Skær kødet i strimler på langs. Giv citrongræs et ordentligt gok med kødhammeren og hak det fint.
- Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Rør citrongræs med chili, presset hvidløg, limesaft og sesamolie. Kom marinade, kylling og salt i en frysepose. Bind en knude og gnid kødet godt i marinaden.
- Lad kødet marinere mindst 1 time − gerne længere tid. Skær aubergine i skiver, squash i tynde stave og peberfrugt i strimler. Pensl grønsagerne med lidt olie og grill grønsagerne på begge sider.
- Læg grønsagerne på et fad. Drys med ristet sesamfrø og top med frisk basilikum. Tag kødet op af marinaden og sæt på spyd. Grill kyllingen, til kødet er mørt.
- Server med grillet grønt og kartoffelsalat.
- Energi pr. person: 480 kcal. Fordelt på: protein 32%, kulhydrat 38%, fedt 30%