Kyllingebryst med mandelflager & kålsalat
Basis & boost middag.
2
Ingredienser
- 300 g kyllingebryst
- skal og saft fra 1 økologisk citron
- lidt salt og peber
- 15 g mandelflager
- 2 spsk olivenolie
- Grøn kålsalat med kerner:
- 50 g perlespelt, perlerug eller perlebyg (forkogt)
- 150 g spidskål, snittet i strimler
- 100 g fennikel, skåret i strimler
- 50 g grønkål eller palmekål, finthakket
- 12 sukkerærter, skæres på langs
- 4 grønne asparges, skåret i små stykker
- 20 g forårsløg, skåret i små stykker
- 1 spsk olivenolie med orangesmag eller citronsmag
- saft fra 1 limefrugt
- 1 spsk balsamico glace
- saltflager, f.eks. sorte eller med citronsmag
- Topping:
- kapers
- frysetørrede bær
- nigellafrø, tørristede på en pande
- skovsyre
- Sådan gør du: Bank kyllingefileterne helt flade med en kødhammer eller håndfladen. Bland citronsaft og -skal samt lidt salt, og vend kyllingestykkerne i det. Vend dem derefter i mandelflager. Drys med salt og peber på begge sider. Steg kyllingestykkerne i fedtstof på en pande i ca. 4-5 minutter begge sider.
- Bland perlespelt, grønkål, spidskål, fennikel, sukkerærter, asparges og forårsløg sammen. Vend det med olie og limesaft. Top med balsamico glace og lidt saltflager. Pynt derefter salaten med topping.
- Din tallerken: Spis 150 g kylling og 200-250 g grøn kålsalat.