kyllingebryst og spidskålssalat

Kyllingebryst med mandelflager & kålsalat

Basis & boost middag.

2

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst
  • skal og saft fra 1 økologisk citron
  • lidt salt og peber
  • 15 g mandelflager
  • 2 spsk olivenolie
  • Grøn kålsalat med kerner:
  • 50 g perlespelt, perlerug eller perlebyg (forkogt)
  • 150 g spidskål, snittet i strimler
  • 100 g fennikel, skåret i strimler
  • 50 g grønkål eller palmekål, finthakket
  • 12 sukkerærter, skæres på langs
  • 4 grønne asparges, skåret i små stykker
  • 20 g forårsløg, skåret i små stykker
  • 1 spsk olivenolie med orangesmag eller citronsmag
  • saft fra 1 limefrugt
  • 1 spsk balsamico glace
  • saltflager, f.eks. sorte eller med citronsmag
  • Topping:
  • kapers
  • frysetørrede bær
  • nigellafrø, tørristede på en pande
  • skovsyre

  1. Sådan gør du: Bank kyllingefileterne helt flade med en kødhammer eller håndfladen. Bland citronsaft og -skal samt lidt salt, og vend kyllingestykkerne i det. Vend dem derefter i mandelflager. Drys med salt og peber på begge sider. Steg kyllingestykkerne i fedtstof på en pande i ca. 4-5 minutter begge sider.
  2. Bland perlespelt, grønkål, spidskål, fennikel, sukkerærter, asparges og forårsløg sammen. Vend det med olie og limesaft. Top med balsamico glace og lidt saltflager. Pynt derefter salaten med topping.
  3. Din tallerken: Spis 150 g kylling og 200-250 g grøn kålsalat.