nytårsforret

Nytårsforretter: Artiskoktapenade med sprød parmaskinke & kyllingelevermousse

Lækre forretter til nytårsaften - vi starter en festlig aften med fine forretter. Her får du opskrifterne på en lækker artiskoktapenade med sprød parmaskinke og en skøn og cremet kyllingelevermousse med rugbrødschips.

Forretter til 6 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Kyllingelevermousse
  • (6 personer)
  • 1 skalotteløg
  • 2 kviste timian
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 laurbærblad
  • 500 g optøet kyllingelever
  • 1 dl portvin
  • 250 tempereret smør
  • Pynt: timiankviste laurbærblad
  • Tilbehør: rugbrødschips
  • Artiskoktapenade med sprød parmaskinke
  • (6 personer)
  • 1 dåse artiskokhjerter (240 g i drænet vægt)
  • 1 glas ovnbagte tomater (f.eks. fra Urtekram, 131 g i drænet vægt)
  • 1 usprøjtet citron
  • salt op peber
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 6 skiver parmaskinke

Kyllingelevermousse

  1. Pil skalotteløget, og hak det meget fint. Skyl timianen, og hak det helt fint. Opvarm olien på en pande. Svits løget, til det lige falder sammen.
  2. Tilsæt timian og laurbærblad sammen med kyllingeleveren. Steg ved høj varme i 3-4 min. 
  3. Hæld portvin på panden, og steg til portvinen næsten er fordampet, og leveren gennemstegt.
  4. Afkøl den stegte lever. Kom den hele i en foodprocessor sammen med smør. Blend det til en blød creme.
  5. Kom cremen i en skål. Pynt med timian og laurbærblad. Sæt moussen på køl i 2-3 timer.

Artiskoktapenade med sprød parmaskinke

  1. Kom artiskokhjerter i en foodprocessor sammen med de ovnbagte tomater. Skyl citronen, og riv skallen. Tilsæt citronskal, salt og peber i processoren. Blend til en lidt grov tapenade.
  2. Skyl og hak persillen. Vend persille i tapenaden.
  3. Tændt ovnen på 200 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg parmaskinke-skiverne på pladen. Bag skinken sprød i ovnen i 8-10 min. på midterste ovnribbe.
  4. Server den sprøde skinke til artiskoktapenaden.