Kyllingespyd med citron og hvidløg

Kyllingespyd med citron og hvidløg

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Trækketid: 20 min.
  • Stegetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 2 kyllingebryster (eller 300 g kalkunbryst)
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk olivenolie
  • frisk oregano
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • nye kartofler og kvark eller cremefraiche rørt med purløg, salt og peber

  1. Skær 2 tykke skiver af citronen og del dem i kvarte. Rivresten af skallen fint og pres saften. Rør citronsaft og skal,knust hvidløg og olivenolie sammen og krydr med finthakketoregano, salt og peber.
  2. Skær kyllingebrysterne ud itykke stykker, vend dem i marinaden og lad dem trække 20min. eller i køleskab 2-3 timer.
  3. Sæt kød og kvarte citronskiverpå spyd og steg dem på en varm grill eller under grilleni ovnen 12-15 min. – vend dem et par gange undervejs.
  4. Servermed friskkogte nye kartofler og purløgsdressing.