Kyllingespyd med citron og hvidløg
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Trækketid: 20 min.
- Stegetid: 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- 2 kyllingebryster (eller 300 g kalkunbryst)
- 1 usprøjtet citron
- 1 fed hvidløg
- 1-2 spsk olivenolie
- frisk oregano
- salt og peber
- Tilbehør:
- nye kartofler og kvark eller cremefraiche rørt med purløg, salt og peber
- Skær 2 tykke skiver af citronen og del dem i kvarte. Rivresten af skallen fint og pres saften. Rør citronsaft og skal,knust hvidløg og olivenolie sammen og krydr med finthakketoregano, salt og peber.
- Skær kyllingebrysterne ud itykke stykker, vend dem i marinaden og lad dem trække 20min. eller i køleskab 2-3 timer.
- Sæt kød og kvarte citronskiverpå spyd og steg dem på en varm grill eller under grilleni ovnen 12-15 min. – vend dem et par gange undervejs.
- Servermed friskkogte nye kartofler og purløgsdressing.