Lækre muldvarpeskud
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Kogetid: 5 min.
- Ikke fryse-egnet
- 450 g svesker (med sten)
- 3 dl vand
- 85 g (1 dl) sukker
- 50 g mandler
- Creme:
- 2 æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse
- 2½ dl fløde
- 1 stang vanilje
- Pynt:
- 2½ dl piskefløde
- 100 g chokolade
- Kog sveskerne 5 min. i vand tilsat sukker. Lad dem svale. Skold og smut imens mandlerne. Kom en smuttet mandel i hver sveske i stedet for stenen.
- Creme: Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog med de udskrabede vaniljekorn samt vaniljestangen. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet – den må ikke koge, så skiller den. Fisk vaniljestangen op. Pisk fløden til let skum.
- Top sveskerne op i en skål eller i portionsskåle.
- Kom cremen over og derpå letpisket flødeskum. Drys med revetchokolade på toppen.