Muldvarpeskud

Lækre muldvarpeskud

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Kogetid: 5 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 450 g svesker (med sten)
  • 3 dl vand
  • 85 g (1 dl) sukker
  • 50 g mandler
  • Creme:
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2½ dl fløde
  • 1 stang vanilje
  • Pynt:
  • 2½ dl piskefløde
  • 100 g chokolade

  1. Kog sveskerne 5 min. i vand tilsat sukker. Lad dem svale. Skold og smut imens mandlerne. Kom en smuttet mandel i hver sveske i stedet for stenen.
  2. Creme: Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog med de udskrabede vaniljekorn samt vaniljestangen. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet – den må ikke koge, så skiller den. Fisk vaniljestangen op. Pisk fløden til let skum.
  3. Top sveskerne op i en skål eller i portionsskåle.
  4. Kom cremen over og derpå letpisket flødeskum. Drys med revetchokolade på toppen.