Lagkage med jordbær og nougatcreme
Skøn lagkage med jordbær og nougatcreme, der er perfekt til alle festlige lejligheder!
15 personer
Bunde:
- 6 æg
- 250 g sukker
- 150 g smeltet smør
- 2 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. hjortetaksalt
- 1 dl Contreau eller appelsinsaft
- 1 portion nougatcreme (se boksteksten her på siden)
- 300 g jordbær
- ½ l piskefløde
- 200 g ribsgelé
Sådan gør du:
- Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser. Pisk smør i. Tilsæt citronskal. Vend hvedemel og hjortetaksalt i.
- Lav 3 forme 25x30 cm af 3 stykker bagepapir. Hjørnerne kan klipses sammen med en klipsemaskine.
- Fordel dejen i formene.
- Bag bundene en ad gangen ca. 8 min. ved 200 gr., til de er gyldne og gennembagte.
- Vend kagebundene ud på en bagerist på et stykke bagepapir drysset med lidt sukker. Afkøl bundene, fjern forsigtigt bagepapiret, de er bagt på.
- Læg en kagebund på et lagkagefad, og dryp med 2 spsk. Contreau. Fordel halvdelen af nougatcremen på den ene lagkagebund. Læg den anden bund over, og gentag processen.
- Læg den sidste bund over, og dryp med Contreau.
- Skyl og nip jordbærrene. Halver dem. Pisk fløden til skum, og kom det i en sprøjtepose med stjernetylle.
- Pynt kagens top som et dannebrogsflag med jordbær og flødeskum. Lav også en kant med resten af flødeskummet.
- Smelt geléen i en lille gryde. Hæld forsigtig gelé over hvert jordbær.
De bedste opskrifter til fødselsdag
-
Kagemand: Bag en kageklovn
-
Kagekone af hindbærsnitte
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
5 fantastiske fødselsdagskager
-
Sørøverskib af vandbakkelse
-
Fødselsdagskringle
-
Fødselsdag: Fif til fine frugtkreationer
-
Lagkager til store og små
-
Hip hip hurra: Bag en festlig kagekone
-
Skøn lagkage med masser af slik: Slikelskerens lagkage
-
Klassisk fødselsdagslagkage - vores bedste opskrift
-
Fødselsdagsboller: De fineste ballon-boller
-
Flaglagkage med rom-smørcreme
-
Flagsmåkager med hvid chokolade
-
Lagkage med jordbær og nougatcreme