Lagkagesnitter
Runde, trekantede eller firkantede - lagkagesnitter kan have alle faconer, blot de er små og fint dekorerede.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 6-8 min.
- Ikke fryse-egnede
- (ca. 8 snitter)
- 150 g smør
- 150 g sukker (ca. 11/2 dl)
- 3 æg (str. mellem)
- 1 tsk bagepulver
- 150 g mel (21/2 dl)
- 3 spsk mælk
- 2 spsk kakao (alternativt 2 hvide og 1 brun lagkagebund)
- Cremefyld:
- 2 1/2 dl fløde (9%)
- 3 æggeblommer
- 2 spsk flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 spsk majsstivelse
- 5 spsk jordbær, hindbærsyltetøj, abrikosmarmelade eller friske bær
- Pynt:
- 200 g marcipan
- flormelisglasur (med og uden kakao)
- ribsgelé
- 2 1/2 dl piskefløde (pisket til skum)
- Rør smør og sukker sammen og rør æggene i.
- Bland bagepulver i melet og rør det i sammen med mælken. Tag 1/3 af dejen fra og rør kakao i.
- Bag 2 hvide bunde og 1 brun bund af dejen i en lille bradepande eller direkte på bagepapir lagt på bagepladen. Bag ved 200 grader i 6-8 min.
- Creme:
- Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen. Bring fløden i kog med den flækkede vanilje. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld tilbage i gryden og bring i nærheden af kogepunktet under piskning. Lad cremen blive kold. Fisk vanillestangen op.
- Læg bundene sammen med creme og syltetøj. Udstik udrullet marcipan i blomsterfigur el. andet og læg det på nogle af snitterne.
- Kom glasur på andre og pynt med ribsgelé, flødeskum og kakaoglasur i striber.
12 fantastiske lagkager
-
Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel
-
Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler
-
Mandellagkage med råsyltet rabarber, spansk kørvel og vaniljecreme
-
Marengslagkage med mokkaskum
-
Tiramisu-pandekagelagkage
-
Hindbærlagkage med hvid chokolade
-
Jordbærlagkage med hyldeblomst
-
Skøn sønderjysk rugbrødslagkage
-
Fragilitélagkage med hindbær
-
Makronlagkage
-
Små fine minilagkager, som ungerne vil elske
-
Marengslagkage med bær og chantillycreme