Kaneltvists

Lækre lune kaneltvists

Lune hjemmebagte kaneltvists er perfekte til eftermiddagsteen.

KANELTVISTS

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid

(12 stk.)

1 dl mælk

25 g gær

3 æg

2 tsk. salt

1 spsk. sukker

ca. 350 g hvedemel

1 spsk. kanel

50 g lyst sukker

100 g blødt smør

ca. 50 g hvedemel

1 æg til pensling

1. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, salt og sukker, og ælt melet i dejen lidt ad gangen. Rør godt i dejen, til den er smidig og elastisk.

2. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 2 timer – den skal hæve til dobbelt størrelse.

3. Rør kanel med sukker. Ælt smørret i dejen lidt ad gangen, sammen med resten af melet. Er dejen for fugtig, tilsættes lidt mere mel.

4. Del dejen i 12 aflange stykker. Sno dem let som en spiral, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

5. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl med sammenpisket æg, og drys med kanelsukker. Bag brødene i ca. 15 min. Afkøl bollerne på en bagerist.

► SE OGSÅ: Hjemmebagte rustikke snobrød med kerner

► SE OGSÅ: Sticky Buns - amerikanske kanelsnegle