Laks a la labskovs
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Koge/stegetid: 25 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 300 g laksefilet (tern)
- 1 løg (finthakket)
- ½ spsk olie
- 2 stilke blegselleri (fintsnittet)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 500 g skrællede kartofler (i tern)
- 2½ dl bouillon
- 1-2 laurbærblade
- 5 stk. hel sort peber
- salt og peber
- persille, purløg eller gremolata (finthakket citronskal, hvidløg og persille)
- Tilbehør:
- groft brød
- Steg løgene bløde ogblanke i en gryde med olie. Tilsæt blegselleriog hvidløg og lad det simre et par min.
- Vend kartoffeltern i og tilsæt bouillon og krydderier. Giv det et opkog, skru ned og lad det simre til kartoflerne er møre – ca. 12 min.
- Krydr lakseternenemed salt ogpeber og læg dem oven på kartoflerne. Læg låg på og lad det simre ganske svagt 5-7 min.
- Hæld evt. overskydende væde fra og vend forsigtigtrundt i retten.
- Smag til med salt ogpeber og servér medhakket persille eller purløg eller gremolata samt brød.