Laks med soja og sesam
Disse laksefileter er marineret i en asiatisk inspireret marinade med soya og vendt i sesam. Laksen smager fantastisk og er tilmed nem at lave. Servér med let tilbehør bestående af ris og lynstegt spidskål.
4 personer
Ingredienser
- 500-600 g laksefilet i 4 portionsstykker
- 3 spsk. sojasauce
- 4 spsk. sød chilisauce
- 1-2 spsk. fintrevet ingefær
- 2 spsk. limesaft
- 4 spsk. sesamfrø
- salt og peber
Tilbehør:
- kogte ris og lynstegt snittet spidskål
Sådan gør du:
- Fordel laksestykkerne i et smurt ovnfast fad. Pisk sojasauce, sød chilisauce, ingefær og limesaft sammen.
- Dryp det over laksestykkerne. Drys med sesamfrø. Krydr med lidt salt og peber.
- Stil fadet i ovnen ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 15 min. Server med det foreslåede tilbehør.