Laksefrikassé med rejer, spinat og citron

Laksefrikassé med rejer, spinat og citron

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: ca. 15 min.
  • Ingredienser:
  • 2½ dl piskefløde
  • ¾ dl hvedemel
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g laksefilet
  • 200 g spinat
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 citron (økologisk)
  • 200 g rejer
  • salt og peber
  • Drys:
  • 1 håndfuld løvstikke
  • Tilbehør:
  • kartofler

  1. Pisk fløde sammen medmel i en stor bredbundetgryde. Spæd med bouillon,og kog op underomrøring. Kog sovsensagte under jævnligomrøring i 5 min.
  2. Skær laksen i store tern(ca. 3 x 3 cm). Skyl spinaten.Skær forårsløgene istykker på 2-3 cm.
  3. Kog løgene i sovsen i 2min., og tilsæt ca. 1 tsk.fintrevet citronskal.
  4. Vend forsigtigt spinatog laks i sovsen, mensden simrer, til spinatenbegynder at falde sammen.Drys med rejer, oglad derefter sovsen simrei 2 min. uden at røre.Smag til med citronsaft,salt og peber.Drys grofthakketløvstikkeover retten,og servérmed kogte kartofler.