Lam i gryde med sæsonens grøntsager
Hele middagen i een gryde giver frie hænder til så meget andet. En dejlig, rustik ret.
6
Ingredienser
- 1,5 kg lammebov
- 3 spsk olivenolie
- 2 citroner
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 spsk garam masala
- 2 løg
- 2 spsk olivenolie
- 500 g dadeltomater
- 1 gul courgette
- 1 grøn courgette
- 200 g tomatpuré (gerne fra Urtekram)
- 5 dl grøntsagsbouillon
Sådan gør du:
- Skær kødet i store tern, 5x5 cm, og læg det i en skål. Hæld olivenolie over kødet. Pres saften fra citronerne og hæld udover kødet. Tilsæt revet ingefær og garam masala. Vend kødet rundt i marinaden. Brug hænderne til at massere krydderierne ind i kødet. Dæk kødet til, stil det på køl, og lad det marinere i mindst 2 timer og gerne i længere tid.
- Skær løg i tern. Skyl courgetterne, og skær dem i stave på ca. 5 cm's længde. Skær den bløde midte af kerner væk. Skyl tomaterne. Opvarm olie i en stegegryde. Svits løget til det er klart. Brun kødet over flere omgange, og læg det til side.
- Tænd for ovnen på 200 grader. Når al kødet er brunet, kommer du det tilbage i stegegryden. Tilsæt hele dadeltomater, courgetter, tomatpuré og grøntsagsbouillon. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i 1 ½ time.
- Server evt. byg- eller speltkerner til.
- +
- Mynteyoghurt - mynte passer så godt til lammekød
- 2 dl yoghurt naturel
- 2 spsk friskhakket mynte
- 2 spsk olivenolie
- Havsalt og friskkværnet peber
- Rør yoghurt sammen med hakket mynte og olivenolie. Smag til med havsalt og friskkværnet peber.
- Servér mynteyoghurt til gryderetten.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter